Több személyt kényszerített munkára az emberkereskedő, elfogták a rendőrök

2020. 02. 29., szo - 09:45
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nógrád megyei nyomozók őrizetbe vettek egy 21 éves férfit, akinek a letartóztatását a bíróság elrendelte. 

A 21 éves salgótarjáni lakos 2020. február 7-én eddig ismeretlen személytől hetvenezer forintért megvásárolt egy férfit, akit megalázó módon dolgoztatott, éjszakára egy fatárolóban szállásolt el. A helyzetéből menekülni próbáló sértettet arra hivatkozva nem engedte el, hogy az érte kifizetett összeget még nem dolgozta le.

A gyanúsított 2019. évben szintén lakhatást ígért a munkájukért cserébe további két férfinak, akiket dorogházai ingatlanának melléképületeiben, gépkocsiban szállásolt el, és tőlük a munkabérük nagy részét elvette. Az egyik sértettet személyi szabadságától is megfosztotta.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság nyomozói a 21 éves férfit elfogták, a rendőr-főkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták. A férfi lakásán megtartott kutatás során a nyomozók több tárgyat és okiratot foglaltak le. Vizsgálják, hogy a gyanúsított további sértettek sérelmére hasonló jellegű, vagy egyéb bűncselekményeket követett-e el.  

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a 21 éves salgótarjáni lakos ellen emberkereskedelem és személyi szabadság megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A férfit a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását, melyet a bíróság 2020. február 28-án elrendelt.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.