Többrendbeli lopás gyanújával őrizetben

2021. 05. 28., p - 11:46
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kecskeméti nyomozók előterjesztést tesznek a 18 éves helyi férfi letartóztatásának indítványozására.

 

Két nap alatt két kerékpárlopásról érkezett bejelentés a Kecskeméti Rendőrkapitányságra 2021. májusában. Az ismeretlen tettes először a városközpontból vitt el egy őrizetlenül hagyott kétkerekűt, majd másnap – az éjszaka folyamán – az egyik buszállomásról is ellopott egyet.

Pár nap elteltével egy bolti lopást jelentettek. A nyomozók a kamerafelvételek alapján megállapították, hogy az esetek összefüggnek: ugyanaz volt a tolvaj. A rendőrök pár nap alatt beazonosították a feltételezett elkövetőt.

Időközben – május 27-én – egy újabb lopásról érkezett bejelentés. Valaki az egyik megyeszékhelyi drogériából próbált meg különféle tisztálkodási szereket lopni, azonban az üzlet biztonsági őre ezt észrevette, és a férfit visszatartotta a rendőrök érkezéséig. A helyszínre érkező egyenruhások megállapították, hogy a tetten ért tolvaj az a 18 éves férfi, aki a korábbi három bűncselekményt is elkövette. A fiatal kecskeméti lakost előállították, kihallgatták és többrendbeli lopás gyanújával őrizetbe vették. A nyomozók előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A rendőrök az eljárás során megtalálták az egyik lopott kerékpárt, amit lefoglaltak és visszaadtak a tulajdonosnak.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás, rablás, végül őrizet

A kiskunhalasi nyomozók egy napon belül elfogták a fiatalt, aki a gyanú szerint legalább négy bűncselekménnyel gyanúsítható.

 

Elcsúsztak a nyakolajon

A VI. kerületi nyomozók gyanúja szerint a biztonsági őr segítségével loptak 1,6 millió forint értékű szeszes italt egy áruházból.