Többször próbált meg betörni

2019. 12. 07., szo - 08:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az újpesti rendőrök elfogták azt a fiatalt, aki a gyanú szerint két hét alatt négyszer próbált meg bejutni egy IV. kerületi lépcsőházba, hogy ott lakásokba törjön be; végül egy gyerekbiciklit tudott ellopni, de azzal sem jutott messze.

Egy újpesti nő munkából tartott hazafelé 2019. december 4-én délután, amikor a Bercsényi utcában, a lépcsőházuk előtt észrevette, hogy gyermekének a biciklije egy közeli bokor mellett áll kitámasztva. A nő két héttel korábban már észrevette, hogy lakásának az ajtaját nehezen tudja kinyitni, ezúttal viszont a pincében mozgást hallott, ezért értesítette a rendőröket, mert arra gondolt, hogy egy visszatérő betörő lehet ott.

A helyszínre érkező járőrök egy menekülő fiatalra lettek figyelmesek, akit elfogtak. A 17 éves fiú elismerte, hogy korábban ő próbálta meg egy csavarhúzóval felfeszíteni a lakás ajtaját, valamint két szomszédos lakásba is megpróbált bejutni. Mindegyik esetben lopni akart az ingatlanokból, azonban egyszer sem járt sikerrel; egy alkalommal otthon volt a tulajdonos és megzavarta a betörésben.

Végül a fiatal úgy döntött, hogy a lépcsőházban lévő kerékpárt lopja el. Elsőnek a gyerekbiciklit vitte ki az épületből, amit a szemközti bokrok közé akart elrejteni. A második kerékpárt már nem tudta ellopni, mert megérkeztek a rendőrök és elfogták.

A 17 éves fiút az újpesti nyomozók előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol kétrendbeli lopás bűntett kísérlet, egyrendbeli lopás vétség kísérlete és egyrendbeli lopás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök az elkövetőt őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam