Törölközőbe csavarva lopta el a pénztárcát a szobaasszony

2020. 07. 07., k - 06:04
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az I. kerületi nyomozók befejezték annak a nőnek az ügyét, aki ellopta egy vendég pénztárcáját; a hotel kamerája azonban rögzítette az esetet.

Budapesten egy I. kerületi hotelben szállt meg egy orosz állampolgár még 2019 októberében. A férfi október 12-én délelőtt távozott a szállodából, de később visszatelefonált a hotelbe, hogy az ágyon felejtette a pénztárcáját. Az alkalmazottak ezután megnézték a szobában, de a tárca ekkor már nem volt ott. A pénztárcában a vendég útlevele, illetve különböző valuták voltak közel 450 ezer forint értékben. A szálloda vezetője ezután értesítette a rendőrséget.

A hotel folyosói kamerája alapján a gyanú az egyik szobaasszonyra terelődött, mivel a vendég távozása után csak ő járt a szobában, illetve az is látszik a felvételen, hogy kihozza a szobából a pénztárcát, majd egy törölközőbe csavarva elrejti a takarítókocsin.

Az I. kerületi rendőrök az akkor 56 éves budapesti T. Istvánnét 2020. január 16-án fogták el kőbányai lakásán. A nőt lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság I. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratot átadták az illetékes ügyészség részére.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Potyautas egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Piros lámpán és záróvonalon át

Balesetveszélyesen közlekedő, korábbi halálos balesetek helyszínén tilosban előző, útépítésnél forgalmat irányító lámpák piros jelzésén áthaladó autósokkal szemben intézkedtek a Békés megyei rendőrök.

 

Szerb kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.