Tragédiával végződött a vendégség

2021. 04. 29., cs - 13:46
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Szilveszterezni hívta el magukhoz egy nő régi ismerősét egy orosházi tanyára. A nő élettársa együtt italozott a vendéggel, egy borosüvegből is megkínálta. A palackban azonban, amit egy kuka mellett talált, gyomirtó volt. A házigazda nem ivott belőle, a vendég viszont igen és meghalt. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Az Orosházi Kórházból 2020. január 5-én jelentették be a rendőrségre, hogy életveszélybe került egy beteg, aki valamilyen kék színű folyadékot ivott. A férfi egy orosházi tanyán vendégeskedett, az ott élő pár nő tagjának régi ismerőse volt. A nő szilveszterezni hívta meg, végül több napig maradt, a nő élettársával ház körüli munkákat végeztek és közben italoztak. Miután a pálinka és a sör elfogyott, 2020. január 3-án délután a házigazda két borosüveget vett elő, és mondta a vendégnek, hogy válasszon, melyikből kér. Amikor azonban a férfi beleivott az általa kiválasztott folyadékba, azonnal mondta, hogy nagyon rossz ízű, többet nem is kért belőle. Később rosszul lett és bevitték a kórházba, ahol napokkal később életét vesztette. A házigazda állítása szerint egy szemetes mellett az utcán találta az üveget, amely csak egy műanyag dugóval volt lezárva. Úgy kínálta meg belőle a vendégét, hogy nem nézte meg, mi van benne. Az igazságügyi szakértői vizsgálat eredménye szerint a palackban totális gyomirtó volt, ez a vegyszer okozta a férfi halálát.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a házigazda ellen gondatlanságból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2021. április 29-én megküldte az ügyészségre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Végállomás

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen 30 éves horvát férfi ellen, aki 25 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Embercsempészeket fogtak Ruzsán

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály járőrei elfogtak két román állampolgárt, akik kilenc határsértőt próbáltak jogellenesen Magyarország területére szállítani.

 

Újabb luxusautót fogtak Csanádpalotán

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök újabb – a német hatóságok által körözött – 20 milliós luxusautót foglaltak le a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen.

 

Hatékonyabb bűnüldözés

A miskolci polgármester adta át a helyi rendőrkapitányságnak azt a gépjárművet, ami mostantól nagyban elősegíti a munkájukat.

 

A gyanúsított már várta a rendőröket

A betörés után rá-rá nézett egy szerencsi férfi arra a házra, ahová korábban betört, hogy mikor érkeznek meg a bűnügyi helyszínelők. A férfi nem várt hiába, a rendőrök megérkeztek és elfogták a tolvajt.