Trükkös módszerrel loptak külföldi turistáktól

2019. 09. 24., k - 09:03
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A BRFK V. kerületi Rendőrkapitányság és a Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói tetten érték azt a két román állampolgárt, akik közel egymillió forint értékben loptak turistáktól.

Egy 29 és egy 42 éves román férfi 2019. szeptember 4. és szeptember 20. között négy külföldi pénzét, illetve pénztárcáját lopta el Budapesten. A két férfi a Lánchídnál különböző módszerekkel elterelte a turisták figyelmét azzal, hogy fényképezzék le őket, vagy csak belekapaszkodtak az emberekbe, így észrevétlenül kivették a zsebükből a pénztárcájukat. Az elkövetők a négy bűncselekménnyel közel egymillió forint értékben loptak pénztárcát, pénzt és valutát.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság és a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói a két férfit 2019. szeptember 20-án este a Lánchídnál tetten érték és elfogták. A belvárosi nyomozók a román állampolgárokat négy rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Az egyik férfi letartóztatását 2019. szeptember 23-án elrendelte a bíróság, a másik férfi szabadlábon védekezik.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy előzés miatt ütötte el

Közúti veszélyeztetés miatt indult büntetőeljárás egy 35 éves királyszentistváni férfi ellen, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.