Trükkös tolvajt vettek őrizetbe a IV. kerületi rendőrök

2020. 12. 02., sze - 06:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Fűtés vagy víznyomás ellenőrzésére hivatkozva jutott be társával idős emberek lakásába, hogy ellopják megtakarított pénzüket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitányság azzal gyanúsít egy 40 éves férfit, hogy az elmúlt hónapokban magát közüzemi szolgáltatók munkatársának kiadva jutott be, főleg idős emberek lakásaiba a fővárosban. Volt, hogy a fűtés, máskor a víznyomás ellenőrzésére hivatkozott. Amíg így lefoglalta a lakástulajdonost, társa átkutatta a szobákat, és pénzt, ékszereket – gyakran egy élet megtakarítását – vitték el. Előfordult, hogy észrevették és elzavarták őket, de az eljárás jelenlegi adatai szerint így is összesen több mint kétmillió forintot zsákmányoltak.

A IV. kerületi nyomozók azonosították az egyik feltételezett elkövetőt, akit 2020. november 23-án a Fejér megyei Ercsiben fogtak el. J. Istvánt üzletszerűen elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanújával hallgatták ki, majd őrizetbe vették, letartóztatását a bíróság november 28-án rendelte el. Társa után jelenleg is nyomoznak.

A film a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával készült.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország több megyéjében.

 

Késelés Pécsett

Életveszélyt okozó testi sértés miatt indítottak eljárást egy helyi nő ellen.