Trükközni próbált, de a rendőrök elfogták

2020. 03. 02., h - 10:18
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A tatai rendőrök szabálysértési és büntetőeljárást is kezdeményeztek a sofőrrel, valamint még egy büntetőeljárást az egyik utassal szemben is.

A rendőrök 2020. február 29-én délután Tatán, a Május 1. úton ellenőriztek egy személygépkocsit. A járművet a 29 éves Sz. Róbert tatabányai lakos vezette, utasa volt egy másik 29 éves tatabányai férfi, és egy 25 éves győri lakos is. A járművezető nem tudta átadni a vezetői engedélyét, mivel őt a Tatai Rendőrkapitányság 2021. január 20-ig, valamint a Tatabányai Rendőrkapitányság 2020. április 15-ig a járművezetéstől eltiltotta. A rendőrök azt is megállapították, hogy az Opel gépkocsira felszerelt hatósági jelzések egy másik járműhöz tartoznak. A megállított autó a forgalomból ki volt vonva és kötelező biztosítás sem volt rá kötve. A járőrök az átvizsgálás során a sofőr csomagjai között egy gáz-riasztó pisztolyt is találtak, aminek viseléséhez nem rendelkezett engedéllyel.

A rendőrök a hatósági jelzéseket és a gáz-riasztó pisztolyt lefoglalták, és a három férfit a Tatai Rendőrkapitányságra előállították. A velük szemben alkalmazott kábítószerteszt a 29 éves járművezetővel és a győri utasával szemben is pozitív eredményt mutatott. A nyomozók a 25 éves L. Ádámot gyanúsítottként kihallgatták, ellene kábítószer birtoklása vétség miatt indult büntetőeljárás. A járművet vezető Sz. Róbertet a rendőrök a gyorsított bírósági eljárás lefolytatásának idejére őrizetbe vették. Ellene kábítószer birtoklása vétség és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Szatymaz közelében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.