Tudta, hogy ittas, mégis autóba ült

2021. 01. 14., cs - 13:30
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A paksi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy györkönyi férfival szemben folytattak, aki részegen nekihajtott egy villanyoszlopnak.

Bejelentés érkezett 2020. október 24-én az esti órákban, hogy Györkönyben egy kocsi villanyoszlopnak ütközött. Kiderült, hogy az autóban ketten utaztak, de egyikük sem sérült meg. A helyszínre érkező rendőrök megszondáztatták a 48 éves helyi sofőrt, mely pozitív értéket mutatott.

A férfit a rendőrök további mintavételre előállították. Vele szemben a Paksi Rendőrkapitányságon a baleset okozása miatt szabálysértési-, míg az ittas járművezetés miatt büntetőeljárás indult.

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 48 éves györkönyi férfit, aki elismerte, érezte magán, hogy ittas, ennek ellenére elvitte ismerősét a szomszéd településre a balesetet megelőzően.

A Paksi Rendőrkapitányságon a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset szemtanúit keressük

A kiskunfélegyházi rendőrök a lakosság segítségét kérik a baleset körülményeinek tisztázása érdekében.

 

Bódult lehetett a sofőr

A szekszárdi járőrök az úton bizonytalanul haladó autós ellenőrzéskor kábítószergyanús anyagot is találtak. A 20 éves velencei férfit előállították.