Új pszichoaktív anyaggal kereskedett

2020. 01. 29., sze - 09:09
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy 60 éves nőt vettek őrizetbe a salgótarjáni rendőrök.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség, továbbá új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 60 éves karancskeszi lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a nő 2018 nyarától lakásán rendszeresen több személynek is új pszichoaktív anyagot értékesített. A gyanúsított egy férfi részére 2019 évben közel tíz, egy másik személy részére 2018. közepétől 2019 augusztusáig, szinte minden hétvégén, közel száz alkalommal adott el úgynevezett "varázsdohány" nevű kábító hatású szert.

A nyomozók a nő lakásán 2020. január 28-án megtartott kutatás során, egy műanyag flakon alján sárga, rögös, részben feloldott ismeretlen eredetű bruttó 38,2 gramm anyagot találtak, amelynek gyorsteszttel történő vizsgálata kábítószer jelenlétét mutatta ki. A rendőrök ezen túl bruttó 44 gramm súlyú kábítószergyanús növényi törmeléket találtak meg és foglaltak le. 

A nyomozók a nőt elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A hatóság az eljárást szakértők bevonásával folytatja. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.