Új pszichoaktív anyaggal kereskedett

2019. 09. 12., cs - 05:00
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy 37 éves férfit és két társát fogták el és vették őrizetbe a pásztói nyomozók.

A Pásztói Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 37 éves, egy 36 éves és egy 32 éves kállói férfi ellen.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsítottak legidősebb tagja 2019. június és szeptember 10. között több alkalommal új pszichoaktív anyagnak minősülő fehér színű port szerzett meg, melyet több személy értékesített Kálló belterületén. A gyanúsított a vevőket – amennyiben részére nem tudtak azonnal fizetni – hitel fejében is kiszolgálta.

A nyomozás adatai alapján a 37 éves férfi a fenti időpontban az új pszichoaktív anyag beszerzésébe bevonta 36 és 32 éves társát is. A rendőrök 2019. augusztus 27-én a Kálló és Erdőtarcsa közötti útszakaszon, majd 2019. szeptember 10-én Verseg község belterületén ellenőrizték a gépjárművel közlekedő három férfit. A hatóság tagjai a végrehajtott gépjármű- és ruházatátvizsgálások eredményeképp összesen 213,93 gramm fehér színű port találtak meg és foglaltak le. A beszerzett szakértői vélemény alapján a por új pszichoaktív anyagnak minősül.

A nyomozók a végrehajtott kutatások eredményeképp az új pszichoaktív anyag értékesítéséhez szükséges eszközöket, valamint az adásvételekből származó összeget és abból vásárolt különböző értéktárgyakat foglaltak le.

A három férfit a nyomozók elfogták, a rendőrkapitányság épületébe előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket. A rendőrök a napokban előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására az illetékes ügyészségen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.