Új pszichoaktív anyaggal kereskedőket fogtak el ismét a hevesi rendőrök

2020. 05. 28., cs - 08:36
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

Az összehangolt akció eredményeként egy erki férfit és egy tarnaörsi házaspárt vettek őrizetbe.

Az elmúlt egy hónapban már három Heves megyei településen csaptak le a rendőrök azokra a kábítószer-kereskedőkre, akiket új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűncselekménnyel gyanúsítanak.

A Hevesi Rendőrkapitányság 31 fővel, 10 helyszínen tartott kutatást 2020. május 26-án, melynek során különböző csomagolásokban, új pszichoaktív gyanús fehér port és zöld növényi származékot, ezek szétporciózásához szükséges mérlegeket, továbbá ékszereket, műszaki cikkeket, és több mint háromszázezer forint készpénzt foglaltak le. Az eddigi adatok alapján a  gyanúsítottak rendszeresen foglalkoztak otthonukban a kristály, hópihe, herba fantázianevű szerek kereskedésével.

A 27 éves erki férfit, és a tarnaörsi házaspárt a nyomozók új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A rendőrök egy tarnaörsi lakos házában kábítószergyanús anyagot is találtak, ezért ellene kábítószer birtoklása bűncselekmény gyanúja miatt indítottak eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Földkábelt loptak

Két szlovák férfi a munkahelyéről lopott vörösréz kábeleket, amit később értékesíteni akartak. A komáromi rendőrök elfogták és kihallgatták a tetteseket.

 

Négy évtized egy munkahelyen

Negyven év munkaviszony után nyugállományba vonult a Csongrád Megyei Rendőr- főkapitányság állományából Csenkeiné Örkényi Eleonóra. A pénzügyi szakember egész életében egy területen dolgozott.