Új pszichoaktív anyagot árultak, elfogták őket a rendőrök

2020. 07. 28., k - 09:21
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy szalmatercsi házaspárt hallgattak ki gyanúsítottként a szécsényi nyomozók.

A Szécsényi Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást két 21 éves szalmatercsi lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a rendőrök 2019. november 10-e és 2020. május 29-e között a település belterületén két személygépkocsit és két gyalogosan közlekedő személyt ellenőriztek. A rendőrök a járműben tartózkodók, valamint a gyalogosok ruházatának átvizsgálásakor – összesen – nettó 10,57 gramm barnás színű növényi törmeléket találtak meg és foglaltak le. A beszerzett igazságügyi szakértői vélemény alapján a növényi törmelékek új pszichoaktív anyagot tartalmaznak. 

A szécsényi nyomozók a végrehajtott adatgyűjtés eredményeképp megállapították, hogy az új pszichoaktív anyagot a 21 éves férfi és házastársa értékesítette. A végrehajtott kutatás során a rendőrök több százezer forint készpénzt foglaltak le.

A hatóság tagjai a két szalmatercsi lakost 2020. július 27-én elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és a napokban előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bolgár embercsempész rendőrkézen

A Tolna megyei rendőrök az M6-os autópálya Paksi pihenőjében fogták el a férfit, aki egy napelemkollektornak is nekihajtott, miközben menekült a rendőrök elöl.

 

Nyitás előtt ment a fagyizóba

Betörte a fagyizó üvegét ahonnan elvitte a pénzkazettát, majd nem sokkal később egy ház ablakát törte be, hogy elbújjon a rendőrök elől.

 

Román embercsempészek rendőrkézen

A járőrök az 1-es számú főúton, Győrszentiván külterületén ellenőriztek egy gépkocsit, amiben több mint egy tucat migráns tartózkodott.

 

26-an feltartóztatva

A rendőrök egy zárt furgonban találták meg a migránsokat, a jármű sofőrje elmenekült a helyszínről.