Új pszichoaktív anyagot, kábítószert tartottak maguknál

2020. 01. 28., k - 12:55
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A 45 és az 54 éves férfi lakásán és gépkocsijában is találtak a rétsági rendőrök kábítószergyanús anyagot.

A Rétsági Rendőrkapitányság eljárást folytat egy 45 éves nagyoroszi lakos ellen kábítószer birtoklása és új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétség, továbbá egy 54 éves vámosmikolai lakos ellen kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt.

A rendőrök 2020. január 24-én 14 óra 40 perckor Parassapusztán ellenőriztek egy személygépkocsit és annak vezetőjét. A 45 éves sofőr az intézkedés során zavartan viselkedett, a járműben megkísérelte elrejteni a zsebéből kivett alufólia tekercset, amiben bruttó 2.2 gramm növényi törmelék volt. A lefoglalt anyag és az előállított férfitól vett minta kábítószer gyorsteszttel történő vizsgálata amfetaminra pozitív eredményt jelzett. A nagyoroszi lakos megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy Dejtáron, egy nő részére több alkalommal értékesített új pszichoaktív anyagot.

A nyomozók a beszerzett adatok alapján azonosították a férfit, akitől a nagyoroszi lakos a szert beszerezte. Az 54 éves férfi lakásán bruttó 26,2 gramm narancssárga, porszerű anyagot, 75,6 gramm zöld színű növényi törmeléket, a gépkocsijában három simítózáras tasakot találtak meg, amelyeken elvégzett gyorsteszt kábítószer jelenlétét mutatta ki.

A rendőrök mindkét férfit elfogták, előállították a rendőrkapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki. A további eljárást a hatóság szakértők bevonásával folytatja.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pest MRFK – 2019

Az előző évben elvégzett, és az idei esztendőre kitűzött rendőri feladatokról tartott számvetést Pest megye rendőrfőkapitánya.