Újabb embercsempészt hallgattak ki gyanúsítottként a szabolcsi nyomozók

2020. 06. 29., h - 15:15
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A nyomozás adatai szerint a román férfi török állampolgároknak nyújtott segítséget, hogy az ukrán-magyar államhatár illegális átlépésével Nyugat-Európába eljussanak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya által kiadott nemzetközi elfogatóparancs alapján 2020. június 5-én Romániában elfogtak egy feltételezett embercsempészt. A külföldi férfit a román hatóságok 2020. június 29-én az ártándi közúti határátkelőhelyen adták át a szabolcsi nyomozóknak. Az eljárás adatai szerint a férfi egy román bűnszervezet tagjaként 2019. november 25-én anyagi haszonszerzés érdekében segítséget nyújtott nyolc török állampolgárnak, hogy az ukrán-magyar államhatár illegális átlépésével Nyugat-Európába eljussanak. A 19 éves román férfi társait a Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának nyomozói a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársainak közreműködésével az M3-as és az M0-ás autópályán szállítás közben korábban elfogták. Harmadik társukat egy héttel később a megyei nyomozók jelzésére a csengersimai közúti határátkelőhelyen vonták intézkedés alá. A most elfogott embercsempészt a főkapitányságon gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették. A gyanúsításban szereplő bűncselekmény 16 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrreceptek a piaci lopások megelőzésére

Elloptak egy pénztárcát a miskolci Búza téri piacon. Tény, hogy a bevásárlótáska vagy a pult tetején hagyott pénztárcákat lopják el a legkönnyebben. A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a piacokon előforduló lopások néhány pénztárcabarát recepttel megakadályozhatók.

 

Mezőgazdasági járművek a forgalomban

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a mezőgazdasági gépek közlekedésével kapcsolatos fokozott baleseti kockázatokra.

 

Határsértők egy észak-macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.