Útbaigazításnak álcázott rablás

2019. 08. 02., p - 07:40
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az óbudai rendőrök elfogták azt a férfit, aki egy héten belül két idős asszony nyakláncát tépte ki.

Egy férfi 2019. július 31-én 14 óra 20 perc körül Budapest III. kerületében, a Vízimolnár utcában útbaigazítást kért egy idős asszonytól, majd elkapta a karját és az ujjainál fogva megcsavarta, eközben tépte ki a nyakláncát. A férfi elmenekült a helyszínről, a sértett ezután értesítette a rendőröket. Az idős asszony könnyebben megsérült.

A rendőrök perceken belül a helyszínre értek, és a Szentendrei úton, az Aquincumi romoknál elfogták a 24 éves budapesti V. Balázst. A rendőrök megtalálták az arany nyakláncot is, amit a férfi a romoknál egy tégla alá rejtett. A nyomozók az eljárás során megállapították, hogy a férfi 2019. július 26-án szintén útbaigazítást kérve lopta el egy idős asszony nyakláncát.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói lopás és rablás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki V. Balázst, aki a kihallgatás során beismerte a bűncselekmények elkövetését. A férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letartóztatásban az embercsempész

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a szerb embercsempésznek, akit a rendőrök az M1-es autópályán Komárom-Esztergom megyében fogtak el.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében.

 

Bosszúból rátámadt - vádjavaslat

Barátnője szakítani akart, ezért felpofozta és ellökte őt az a 36 éves férfi, akinek ügyében a dabasi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Szír migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Segítettek a balatoni vízirendőrök

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. május 30-án négy esetben összesen 11 személynek segítettek partra jutni.