Ütközött és elhajtott a férfi, a rendőrök egy órán belül elfogták

2020. 04. 03., p - 10:23
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprémi Rendőrkapitányság gyanúsítottként hallgatta ki azt a hajmáskéri lakost, aki elsodort egy kerékpárost, majd továbbhajtott.

Egy 42 éves férfi Hajmáskéren, a Jókai lakótelepen közlekedett gépkocsival 2020. április 1-jén délután, amikor egy útkereszteződésben balra kanyarodása közben az autó jobb oldali visszapillantó tükrével elsodorta a neki jobbról érkező kerékpárost. A biciklis az ütközés eredményeként elesett és könnyű sérülést szenvedett, a járművezető pedig megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A helyszínre érkező rendőrök az adatgyűjtés alapján a balesetben érintett gépjárművet a település belterületén felkutatták, majd azonosították annak feltételezett vezetőjét és egy órán belül elfogták. A járőrök megállapították, hogy a 42 éves helyi sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezik, mivel őt a Sárvári Járásbíróság a járművezetéstől 2021. december 11-ig eltiltotta. A helyszínen végrehajtott alkoholszondás ellenőrzés pozitív eredménnyel zárult, ezért a sofőrt mintavétel céljából előállították, majd őrizetbe vették. A férfit 2020. április 2-án gyanúsítottként kihallgatták, és az általa vezetett gépkocsit lefoglalták.

Az ügyben a segítségnyújtás elmulasztása miatt büntetőeljárás indult, míg a járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési feljelentéssel éltek a rendőrök. Az ittas járművezetést szakértő bevonásával vizsgálja a rendőrség.

baleset

baleset


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.