Vádemelés kábítószer birtoklása miatt

2016. 12. 13., k - 08:00
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Csornai Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytatott egy 28 éves helyi lakos ellen kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint 2016. augusztus 31-én 13 óra 20 perckor állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy egy csornai férfi otthonában kábítószert tart. A csornai nyomozók a bejelentés alapján aznap megjelentek B. István 28 éves helyi lakosnál. A rendőrök a férfi lakásán tartott házkutatáskor egy zacskóban bruttó 12,6 gramm,  egy önzáró zacskóban további 3 plakett bruttó 17,3 gramm és egy másik csomagban bruttó 16,3 gramm szárított növényi törmeléket, valamint egy zsebmérleget és egy kézi őrlőt találtak. A nyomozók a 28 éves férfit a helyszínen elfogták, a talált kábítószergyanús növényi törmelékeket lefoglalták. B. Istvánt a rendőrkapitányságra előállították, ahol vele szemben drogtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott.

 

A nyomozás során kirendelt igazságügyi vegyészszakértő megállapította, hogy a lefoglalt növényi anyagmaradványok kábítószernek minősülnek. A nyomozók a 28 éves helyi lakost kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését.

 

A Csornai Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam