Vádemelés kábítószer birtoklása miatt

2016. 12. 13., k - 08:00
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Csornai Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytatott egy 28 éves helyi lakos ellen kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint 2016. augusztus 31-én 13 óra 20 perckor állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy egy csornai férfi otthonában kábítószert tart. A csornai nyomozók a bejelentés alapján aznap megjelentek B. István 28 éves helyi lakosnál. A rendőrök a férfi lakásán tartott házkutatáskor egy zacskóban bruttó 12,6 gramm,  egy önzáró zacskóban további 3 plakett bruttó 17,3 gramm és egy másik csomagban bruttó 16,3 gramm szárított növényi törmeléket, valamint egy zsebmérleget és egy kézi őrlőt találtak. A nyomozók a 28 éves férfit a helyszínen elfogták, a talált kábítószergyanús növényi törmelékeket lefoglalták. B. Istvánt a rendőrkapitányságra előállították, ahol vele szemben drogtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott.

 

A nyomozás során kirendelt igazságügyi vegyészszakértő megállapította, hogy a lefoglalt növényi anyagmaradványok kábítószernek minősülnek. A nyomozók a 28 éves helyi lakost kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését.

 

A Csornai Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.