Vádemelési javaslat: ittasan, eltiltás hatálya alatt szenvedett balesetet a szombathelyi férfi

2020. 07. 14., k - 15:03
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte az ügy vizsgálatát.

Személyi sérüléssel végződött közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök 2020. április 27-én, a 8713-as számú úton. Egy 68 éves férfi személyautóval közlekedett Pornóapáti felől Nárai irányába, amikor egy jobbra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát járműve felett, egy hídáteresznek ütközött, majd az árokba borult. A sofőr a baleset során könnyű sérüléseket szenvedett. Az intézkedés során a férfi vezetői engedélyét átadni nem tudta, mert azt korábban visszavonták. A gépkocsivezetővel szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés, valamint járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy aki ittasan vezet járművet, az veszélyezteti saját és mások életét, testi épségét. Ne feledjék, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon!

... hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ittasan vezetett

A kisvárdai rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Négy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Nyomozás

Holttestet találtak egy érdi házban.