Vádemelést javasolnak a rendőrök

2020. 06. 14., v - 08:47
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai befejezték a nyomozást abban az ügyben, melyben egy prostituált és társa a 44-es számú főút mentén raboltak ki egy férfit.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kecskeméti Rendőrkapitányság rablás bűntette miatt folytatott büntetőeljárást egy 2019. október 25-i esemény kapcsán. 

A nyomozás adatai szerint a 44-es számú főút mentén egy prostituálttal létesített szexuális kapcsolatot – anyagi ellenszolgáltatás fejében – egy  44 éves férfi. Ezután kocsival megjelent a helyszínen egy fiatalember, aki – a nőnek már kifizetett 4.000 forinton felül – 10.000 forintot követelt tőle, és egy fejszenyéllel adott nyomatékot akaratának. A sértett félelmében át is adta a készpénzt, ezután a tettesek elhagyták a helyszínt.

A kirabolt áldozat a történteket bejelentette a rendőrségen. Az egyenruhások rövid időn belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható nőt és 30 éves társát, akiket őrizetbe is vettek.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfi a gyanú szerint a fiatal nő szexuális tevékenységéből haszonszerzésre törekedett, így őt nemi erkölcs elleni bűncselekménnyel is gyanúsítják.

Az eljárás során a rendőrök megállapították, hogy a helyi gyanúsított egy rendszám nélküli autóval közlekedett, amikor a rablást elkövette, ezért neki egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt is felelnie kell.

A kecskeméti nyomozók az ügy kapcsán a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelési javaslattal adták át az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: Ne cselekedj hirtelen haragból!

Lerúgta dühében volt élettársa visszapillantó tükrét, ezért rongálás vétség miatt folytattak ellene eljárás. A férfi a rendőröknek bevallotta, hogy nagyon megbánta tettét.