Valótlan bejelentésből hatóság félrevezetése - az elkövetőt a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki

2020. 04. 14., k - 15:48
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Hatóság félrevezetése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy 36 éves helyi lakossal szemben. A gyanúsított 2019. január 18-án a délelőtti órában tett bejelentést a rendőrségre, hogy Kazincbarcikán, a Tardonai úton leszólították, majd a földre rántották, ütlegelték, melynek során a férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A nyomozók az adatgyűjtésük végrehajtása után a valótlan bejelentőt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi elmondta, hogy a korábban tett feljelentése - miszerint őt három ismeretlen személy bántalmazta – nem igaz, valójában illuminált állapotban többször elesett, és ezt élettársának szégyellte elmondani.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság az ügyben szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem jutott messze

Az éj leple alatt próbált meglovasítani Fonyódról egy kerékpárt a 46 éves férfi, de a rendőrök már a város határában lekapcsolták.

 

Lezárt akta: A vendégseregben volt a tolvaj

Keresztelő utáni ebéden lopta meg az egyik meghívott a másikat, és még az ajándékot is eltette, amit korábban ő adott. A Solti Rendőrőrs nyomozói szabálysértési és büntetőeljárást is folytattak a 39 éves gyanúsítottal szemben.