Valótlant állított a hatóság előtt

2020. 01. 22., sze - 12:03
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás egy 50 éves bándi férfival szemben, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Feljelentés alapján indított büntetőeljárást a Balatonalmádi Rendőrkapitányság egy 50 éves bándi lakos ellen, aki 2019 februárjában az illetékes hatóságnál valótlan bejelentést tett. Elmondta, hogy elveszítette járművének rendszámtábláit, valamint a forgalmi engedélyét, és újakat igényelt. Az adatgyűjtés során a nyomozók megállapították, hogy a férfi a rendszámtáblákat és az okmányát nem elhagyta, hanem azokat a Komáromi Rendőrkapitányság munkatársai egy közúti ellenőrzés során elvették tőle a jármű kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának hiánya miatt.

A hatóság előtt valótlant állító férfit közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, melynek során beismerő vallomást tett.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság a nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Veszprém megyei évértékelő

Megköszönte kollégáinak és az együttműködő partnereknek a 2019-ben végzett munkát a megyei rendőrfőkapitány.

 

Az együttműködést értékelték

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság értekezletre hívta az illetékességi területén az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyeket és a polgárőr egyesületek vezetőit.