Vevőnek álcázták magukat

2021. 09. 10., p - 09:49
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Védett és fokozottan védett madarak preparátumait kínáló hirdetésre jelentkeztek vevőként az érdi nyomozók. Az eladó másnapra készséggel várta őket, a lefékező rendőrautót meglátva döbbent meg.

A Pest Megyei Kormányhivatal tett feljelentést, hogy a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület jelzése szerint egy online felületen megjelent hirdetésben több védett, valamint fokozottan védett madárfaj preparátumát árulja valaki. A képeken kitömött búbos banka, sárgarigó, fenyőrigó, nádirigó, jégmadár, feketerigó, süvöltő, tengelic, csonttollú, meggyvágó, szalakóta, gyurgyalag, valamint törpegém volt látható. A védett fajok természetvédelmi értéke 25, illetve 50 ezer forint, a fokozottan védett fajok természetvédelmi értéke 100, illetve 500 ezer forint.

A hirdető a „kisebb” madarak darabjáért 20 ezer, a „nagyobbak”-ért 25 ezer forintot kért, ám kedvezményes 300 ezer forintért a teljes készletet egyben is áruba bocsátotta. Az érdi nyomozók a megadott telefonszámon vevőként jelentkeztek és üzletkötési szándékkal találkozót kértek az eladótól. A nő készséges volt, 2021. szeptember 8-án délelőttre egyeztették a személyes megbeszélést.

A rendőrautóval érkező „vevők” az összes preparátumra igényt tartottak, ám fizetés helyett lefoglaltak. Az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya természetkárosítás bűntettének gyanúja miatt eljárást indított.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a rendőrök

Érvényes vezetői engedély és a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül közlekedett a gépjárművel a 19 éves nógrádmegyeri férfi.

 

Szemmel ténylegesen meglátták

Hiába próbált elsunnyogni a szigetszentmiklósi rendőrök elől, elfogták azt az 57 éves férfit, aki az eltiltás hatálya alatt vezetett járművet.

 

Lopás, rablás, végül őrizet

A kiskunhalasi nyomozók egy napon belül elfogták a fiatalt, aki a gyanú szerint legalább négy bűncselekménnyel gyanúsítható.