Vezetői engedély nélkül, ittasan indultak autózni

2019. 09. 22., v - 10:21
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A marcali rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát és vádemelést javasoltak.

Az ügy adatai alapján 2019. június 23-án két helyi lakos engedély nélkül vitte el egy ismerősük kocsiját Marcaliból. A 22 éves O. Roland félúton át is engedte a vezetést barátjának, a 27 éves B. Tibornak, akiről tudta, hogy ittas állapotban volt, mivel indulás előtt együtt, nagyobb mennyiségű alkoholos italt fogyasztottak el. Vezetői engedéllyel azonban egyikük sem rendelkezett.

Az autó tulajdonosának bejelentése nyomán - mielőtt abból még nagyobb baj történt volna - a rendőrök megtalálták őket. Az autót lefoglalták, a két férfit pedig jármű önkényes elvétele bűntett és ittas vezetés vétség megalapozott gyanúja miatt, ezen felül O. Rolandot járművezetés tiltott átengedése vétség megalapozott gyanúja miatt is gyanúsítottként hallgatták ki. A Marcali Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az eljárás során keletkezett iratokat 2019. szeptember 19-én vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bolgár kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Kamion alvázára kapaszkodott fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.