Vezetői engedély nélkül vitte el a gépkocsit, de ez volt a „legkevesebb”, kulcs sem volt hozzá

2021. 06. 17., cs - 08:48
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A Celldömölki Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele és több, vagyon elleni bűncselekmény miatt folytat büntetőeljárást három személlyel szemben.

A Celldömölki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kisebb értékre elkövetett lopás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást három, Jánosháza környéki személlyel szemben. A gyanúsítottak 2021 májusától 2021 június elejéig láncfűrészeket, valamint parkoló gépkocsikból gázolajat tulajdonítottak el Celldömölkről és a város környékéről. Az egyik esetben a 17 éves gyanúsított nagybátyja gépkocsiját – engedélye nélkül – a garázsból kitolta és a gyújtáskapcsolóból kilógó vezetékek összekötésével indult „haszonszerző” körútjára. A rendőrök a fiatalt útközben igazoltatták és megállapították, hogy a személy vezetői engedéllyel nem rendelkezik. A sofőr a gépkocsi csomagtartójában több, a bűncselekmények elkövetéséhez használt tárgyat is szállított.

A gyors és széleskörű adatgyűjtésnek és a beszerzett információknak köszönhetően a celldömölki rendőrök elfogtak még kettő, a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható személyt is, akik a kihallgatásuk során a cselekmények elkövetését elismerték. Lakóhelyükön több, a bűncselekmények elkövetéséből származó tárgyat foglaltak le a rendőrök.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás Alsózsolcán

A rendőrök egy órán belül elfogták azt a férfit, aki megütött egy fiatalembert, majd elvette a földre került sértett telefonját Alsózsolcán.

 

Eltiltották mégis vezetett

Eltiltás hatálya alatt vezetett az a 38 éves sofőr, aki a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen gázolt el egy férfit Tatán.