Visszavonult focista bőrébe bújt a sorozatcsaló

2021. 04. 30., p - 12:44
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Több százezer kicsalt forinttal hálálta meg az áldozatok segítő szándékát az egykori válogatott labdarúgóra hasonlító férfi.

Kilenc embert vert át, és több százezer forintot csalt ki a segítségére siető emberektől O. Attila a fővárosban 2020. június 11. és 2021. április 14. között. A férfi az utcán szólított le járókelőket, és, hogy bizalmukat elnyerje, egy már visszavonult magyar válogatott labdarúgónak adta ki magát. A bemutatkozó után gyorsan pénzt kért kölcsön arra hivatkozva, hogy lerobbant az autója és nincs nála elég pénz az autómentő kifizetésére. Állítólagos szorult helyzetét azzal is magyarázta, hogy gyermekéért el kell mennie a kórházba, de közben fogadkozott, hogy a kölcsönt még aznap visszaadja. Ehhez megadta telefonszámát, sőt aki bizalmatlan volt, megmutatta a focista Facebook profilját is. Mivel O. Attila valóban hasonlított a labdarúgóra, a kételkedők bedőltek a mesének, és több 10 ezer forintokat adtak a csalónak, aki a pénz átvételét követően soha többé nem jelentkezett.

A ferencvárosi rendőrök a nyomozás során azonosították O. Attilát, a csalássorozat feltételezett elkövetőjét, és április 26-án elfogták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói az 50 éves férfit 9 rendbeli csalással gyanúsították meg, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság elrendelt. 

A fotó illusztráció. Forrás: BRFK archív


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt 14060/1359/2021. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

 

Ellopta majd visszavitte

A komáromi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves bábolnai férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy teherautót, és még kábítószert is fogyasztott.

 

Segítsen azonosítani!

Kifizetetlen telefonnal távozott egy boltból, a szentendrei nyomozók várják az információkat!