Zsarolás Balatonakaliban

2019. 12. 07., szo - 11:32
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonfüredi rendőrök öt személyt gyanúsítottként hallgattak ki.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy balatonakali élelmiszerüzlet parkolójában egy körülbelül 30 fős csoport a korábbi nézeteltérésük miatt megtámadott és megfenyegetett négy személyt 2019. december 5-én 7 óra 4 perckor. Két sértettet többen bántalmaztak is, meglökték, megrúgták és megütötték őket. A négy bántalmazott férfinak sikerült gépkocsijukkal elmenekülni, majd ezt követően az elkövetők is elhagyták az üzletház parkolóját, és a szomszédos településre indultak. A rendőrök nagy erőkkel vonultak a helyszínre, majd az adatgyűjtést követően Zánkáról 23 főt állítottak elő a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra.

Az esettel kapcsolatban az élet vagy a testi épség elleni, illetve más hasonlóan súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A nyomozók öt személyt gyanúsítottként hallgattak ki. Közülük egy 31 éves és egy 52 éves férfit őrizetbe vettek, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Magára hagyott egy sérültet, a rendőrök megtalálták

Személygépkocsi sodort el egy gyalogost Mezőkovácsháza közelében. Az autó vezetője nem állt meg, elhajtott. A rendőrök egy összetört tükörhátlap alapján azonosították a járművet és annak vezetőjét. Az ügy vizsgálata befejeződött.