Zsarolás Balatonakaliban

2019. 12. 07., szo - 11:32
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonfüredi rendőrök öt személyt gyanúsítottként hallgattak ki.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy balatonakali élelmiszerüzlet parkolójában egy körülbelül 30 fős csoport a korábbi nézeteltérésük miatt megtámadott és megfenyegetett négy személyt 2019. december 5-én 7 óra 4 perckor. Két sértettet többen bántalmaztak is, meglökték, megrúgták és megütötték őket. A négy bántalmazott férfinak sikerült gépkocsijukkal elmenekülni, majd ezt követően az elkövetők is elhagyták az üzletház parkolóját, és a szomszédos településre indultak. A rendőrök nagy erőkkel vonultak a helyszínre, majd az adatgyűjtést követően Zánkáról 23 főt állítottak elő a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra.

Az esettel kapcsolatban az élet vagy a testi épség elleni, illetve más hasonlóan súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A nyomozók öt személyt gyanúsítottként hallgattak ki. Közülük egy 31 éves és egy 52 éves férfit őrizetbe vettek, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizennyolc határsértő Csongrád megyében. A rendőrök tizenegy főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, hét személyt pedig elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.

 

Egy határsértőt fogtak el a rendőrök Békéscsabán

A magát algériainak valló férfit a vasútállomáson ellenőrizték. Nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállítják.

 

Szerszámokat lopott

A kiskunmajsai rendőrök egy 21 éves helyi férfit gyanúsítanak a betöréssel.