Zsarolás Balatonakaliban

2019. 12. 07., szo - 11:32
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonfüredi rendőrök öt személyt gyanúsítottként hallgattak ki.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy balatonakali élelmiszerüzlet parkolójában egy körülbelül 30 fős csoport a korábbi nézeteltérésük miatt megtámadott és megfenyegetett négy személyt 2019. december 5-én 7 óra 4 perckor. Két sértettet többen bántalmaztak is, meglökték, megrúgták és megütötték őket. A négy bántalmazott férfinak sikerült gépkocsijukkal elmenekülni, majd ezt követően az elkövetők is elhagyták az üzletház parkolóját, és a szomszédos településre indultak. A rendőrök nagy erőkkel vonultak a helyszínre, majd az adatgyűjtést követően Zánkáról 23 főt állítottak elő a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra.

Az esettel kapcsolatban az élet vagy a testi épség elleni, illetve más hasonlóan súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A nyomozók öt személyt gyanúsítottként hallgattak ki. Közülük egy 31 éves és egy 52 éves férfit őrizetbe vettek, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Díjkitűzés visszavonása

Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 29022/71/2016. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzést.

 

Kis segítség drága vége

A rendőrök elfogták azt a férfit, aki alkalmi munkát végzett egy 87 éves idős úrnál Sátoraljaújhelyen, majd másnap visszament és a sértett figyelmét elterelve ellopta spórolt pénzét.