Adventkor is Házhoz megyünk!

2019. 12. 13., p - 09:20
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A bűnmegelőzési szakemberek Győr történelmi belvárosában felállított információs ponton adtak vagyonvédelemmel kapcsolatos tájékoztatást.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának prevenciós szakemberei, a Győri Rendőrkapitányság munkatársaival közösen szerveztek vagyonvédelmi tanácsadást 2019. december 12-én a rendőrség Házhoz megyünk! országos programjának keretében, a győri adventi vásár közelében.

A kampányban az érdeklődők információkat kaphattak - többek között - a zseblopások, gépkocsifeltörések, betöréses lopások jellemző elkövetési módszereiről és ezek megelőzésének lehetőségeiről. A rendőrök a felállított információs ponton - az év végi ünnepekkel kapcsolatos jó tanácsok mellett - szaloncukrot is ajándékoztak az embereknek. A programot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által biztosított Mobil Bűnmegelőzési Centrum tette még inkább látványosabbá.

A bűnmegelőzési szakemberek többek között az alábbiakra hívták fel a lakosság figyelmét:

  • Pénztárcáját, bankkártyáját, iratait ruházata belső zsebeiben, mások által nehezen hozzáférhető helyen tartsa!
  • Vásárláskor ne tegye pénztárcáját a bevásárlókocsiba, kosárba, jól látható helyre, mert ezzel növeli a tolvajok esélyeit!
  • A nyílászárókra szereltessen befeszítésgátlót, amely az ajtó, ablak belökését, befeszítését akadályozza meg!
  • Bejárati ajtajára szereltessen jó minőségű biztonsági zárakat, láncot, amelyeket minden esetben használjon is!
  • Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt, nagyobb értékű, de nem mindennap használatos ékszereket!
  • Soha ne adjon át pénzt olyan idegennek, aki bajba jutott rokonának megbízásából kéri azt Öntől!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb feltartóztatás Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Hat határsértőt tartóztattak fel

A csoport jogellenesen jutott be Magyarország területére. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Egyedül próbálkozott

A határsértő jogellenesen jutott be Magyarország területére. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Négy határsértő Mórahalomnál

A csoport jogellenesen jutott be Magyarország területére. Az egyenruhások feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.