Az állatvédők szilveszterkor is dolgoznak 

2020. 12. 29., k - 11:28
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A rendőrök segítik a munkájukat, de a kijárási tilalom ideje alatt a közterületen az állatvédők is csak munkáltatói igazolással végezhetik tevékenységüket.

A rendőrség számára egész évben fontos az állatvédő szervezetekkel való együttműködés, azonban szilveszter éjjel sokkal nagyobb igény van az elkóborolt állatok mentésére.

Idén szilveszterkor a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendeletben foglaltak betartása mellett az állatmentő tevékenységet végzők kizárólag munkáltatói igazolás birtokában tartózkodhatnak közterületen este 8 óra és reggel 5 óra között, függetlenül attól, hogy tevékenységüket hivatásszerűen vagy önkéntes alapon végzik.

A kötelező tartalmi elemeket magában foglaló munkáltatói igazolás minta a kormany.hu és a koronavirus.gov.hu oldalakról letölthető. Az igazolást az állatmentő tevékenységet végző szervezetek, az önkormányzatok a velük szerződéses jogviszonyban állók részére állíthatják ki. Az ellenőrzés során az állatmentők minden többletinformációt közöljenek az intézkedő rendőrrel az eset összes körülményeinek mérlegeléséhez.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a rendőrök

Érvényes vezetői engedély és a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül közlekedett a gépjárművel a 19 éves nógrádmegyeri férfi.

 

Szemmel ténylegesen meglátták

Hiába próbált elsunnyogni a szigetszentmiklósi rendőrök elől, elfogták azt az 57 éves férfit, aki az eltiltás hatálya alatt vezetett járművet.

 

Lopás, rablás, végül őrizet

A kiskunhalasi nyomozók egy napon belül elfogták a fiatalt, aki a gyanú szerint legalább négy bűncselekménnyel gyanúsítható.