Lucky, az új járőrtárs

2019. 12. 10., k - 13:14
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A másfél éves rendőrkutya is segíti 2019 decemberétől Várpalotán a közbiztonság fenntartását és a napi munkavégzést.

A Várpalotai Rendőrkapitányság állományában 2019. decemberében kezdte meg szolgálatát a Lucky nevű szolgálati kutya. A másfél éves németjuhász Kovács Bence József rendőr őrmester munkájának ellátását segíti, és már az adventi időszak bűnmegelőzési tevékenységében is részt vett. A négylábú gazdájával és Jámbor Andrea rendőr őrmesterrel 2019. december 9-én látott el először gyalogos szolgálatot Várpalota belvárosában. A rendőrök vagyonvédelmi kiadványokat adtak át az állampolgároknak, és hasznos tanácsokat fogalmaztak meg az áldozattá válás megelőzése érdekében. Felhívták a figyelmüket többek között arra is, hogy ne hagyjanak értékeket az autóban, főleg ne az utastérben. Hangsúlyozták továbbá, hogy ha forgalmas helyen, tömegben utaznak vagy vásárolnak, fokozottan figyeljenek értékeire, és irataikat, pénztárcájukat soha ne tegyék a táska vagy a kosár tetejére. A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében a rendőrök a Várpalotai járás valamennyi településén fokozott ellenőrzést hajtanak végre, és prevenciós kiadványokat helyeznek el a boltokban, üzletekben.

Kovács Bence József rendőr őrmester kutyájával a szőlőhegyekben életvitelszerűen tartózkodókat, valamint az egyedül élő idős személyeket is felkeresi, és felhívja a figyelmüket a tűzifa vásárlásokkal kapcsolatos veszélyekre.

szolgálati eb

 

 

 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a csaló

Több, mint félmillió forint kárt okozott az a 40 éves pécsi férfi, akit a nagyatádi rendőrök őrizetbe vettek.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 06010/3878/2017. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Megverte, megfenyegette iskolatársát

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amiben egy fiatalkorú fiú - vélt sérelme miatt - iskolatársát a helyi kiserdőbe csalta, ahol megverte és meg is fenyegette.  

 

Rablás Kalocsán

A rendőrök őrizetbe vették a 27 éves helyi gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

Ittasan vezetett

A Jászberényi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.