Lucky, az új járőrtárs

2019. 12. 10., k - 13:14
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A másfél éves rendőrkutya is segíti 2019 decemberétől Várpalotán a közbiztonság fenntartását és a napi munkavégzést.

A Várpalotai Rendőrkapitányság állományában 2019. decemberében kezdte meg szolgálatát a Lucky nevű szolgálati kutya. A másfél éves németjuhász Kovács Bence József rendőr őrmester munkájának ellátását segíti, és már az adventi időszak bűnmegelőzési tevékenységében is részt vett. A négylábú gazdájával és Jámbor Andrea rendőr őrmesterrel 2019. december 9-én látott el először gyalogos szolgálatot Várpalota belvárosában. A rendőrök vagyonvédelmi kiadványokat adtak át az állampolgároknak, és hasznos tanácsokat fogalmaztak meg az áldozattá válás megelőzése érdekében. Felhívták a figyelmüket többek között arra is, hogy ne hagyjanak értékeket az autóban, főleg ne az utastérben. Hangsúlyozták továbbá, hogy ha forgalmas helyen, tömegben utaznak vagy vásárolnak, fokozottan figyeljenek értékeire, és irataikat, pénztárcájukat soha ne tegyék a táska vagy a kosár tetejére. A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében a rendőrök a Várpalotai járás valamennyi településén fokozott ellenőrzést hajtanak végre, és prevenciós kiadványokat helyeznek el a boltokban, üzletekben.

Kovács Bence József rendőr őrmester kutyájával a szőlőhegyekben életvitelszerűen tartózkodókat, valamint az egyedül élő idős személyeket is felkeresi, és felhívja a figyelmüket a tűzifa vásárlásokkal kapcsolatos veszélyekre.

szolgálati eb

 

 

 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg a határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.