Bevált módszerrel dolgoztak ​

2020. 01. 28., k - 16:48
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az óbudai rendőrök keresik az elkövetőket, akik idősek bankkártyájára utaztak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága a 01030/2985/2019. bűnügyi számon információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy ismeretlen férfi és nő társa 2019. november 20-án este fél 8 körül odamentek egy idős nőhöz egy óbudai áruházban, aprót kértek tőle, majd észrevétlenül ellopták a pénztárcájából a bankkártyát. Másnap délután két órakor ugyanezzel a módszerrel – ezúttal hárman, egy másik nővel közösen – egy idős férfi bankkártyáját is ellopták. Az ellopott kártyákról mindkét esetben pénzt vettek fel.  

A feltételezetett elkövetőkről felvétel készült.

" "

" "

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható nőket és a férfit felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hét külföldi férfi Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.