Fél órán belül kétszer fosztották ki a villamoson alvó férfit – az egyik feltételezett tettest elfogták a rendőrök

2020. 11. 04., sze - 13:31
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A II. kerületi rendőrök keresik a másik két elkövetőt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitánysága 01020/1626/2020. bűnügyi számon nyomozást folytat kifosztás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2020. szeptember 1-jén 2 óra 40 perc körül Budapest VIII. kerületében a Rákóczi tér és Blaha Lujza tér között közlekedő villamoson egy férfi egy alvó utas kezéből kivette a telefont. 

A kerületi nyomozók azonosították a 30 éves J. Róbertet, akit 2020. október 15-én gyanúsítottként hallgattak ki kifosztás bűntette miatt.  A II. Kerületi Rendőrkapitányság az eljárást befejezte, az iratokat az ügyészség részére átadta.

A beszerzett kamerafelvételek alapján a nyomozók kiderítették, hogy az első bűncselekmény után 10 perccel a Széll Kálmán téren álló villamoson a még mindig alvó ember övtáskáját lopta el két férfi.

A feltételezett elkövetőkről felvétel készült.

.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfiakat felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük őket

A nyíregyházi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Ez is lopás

A budapesti nyomozók elfogták azt a férfit, aki az autójára helyezett kerékbilincset levágta és elvitte.

 

Lopás miatt felelhet

A Siklósi Rendőrkapitányság lopás miatt nyomoz egy 42 éves férfi ellen, aki több mint 600 szőlőoszlopot tulajdonított el Nagyharsányban.