Nyaklánckitépőt fogtak a budapesti rendőrök – további sértetteket keresnek

2020. 10. 19., h - 11:25
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A férfi saját bevallása szerint többször tépett ki nyakláncot nők nyakából Budapesten. A rendőrök több lopott ékszert lefoglaltak, tulajdonosaik jelentkezését várják.

Egy nő tett bejelentést 2020. szeptember 27-én, hogy 10 óra 30 perc körül Budapest XV. kerületében, a Rákos úton egy buszmegálló felé sétált, amikor odalépett hozzá egy férfi. A férfi beszélgetni kezdett vele, majd egy váratlan pillanatban letépte a nő nyakláncát.

A XV. kerületi nyomozók kamerafelvételek alapján azonosították a feltételezett elkövetőt, a 40 éves B. Károlyt, akit szeptember 30-án 12 óra 40 perc körül elfogtak, majd lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A férfi a kihallgatása során beismerte, hogy Budapest területén több alkalommal is  követett el hasonló bűncselekményeket.

A rákospalotai rendőrök a lefoglalt kamerafelvételek alapján egy II. kerületi nyaklánckitépéssel összefüggésben is B. Károlyt azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjeként; a nyomozás adatai szerint a férfi szeptember 10-én a Vadaskerti utcában tépte ki egy nő nyakából a nyakláncát.  

A nyomozók B. Károlyt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2020. október 2-án elrendelt.

Az eljárás során a kerületi nyomozók egy XV. kerületi bevásárlóközpont egyik zálogházában több ékszert foglaltak le a bűncselekményekkel összefüggésben, jelenleg az ékszerek tulajdonosait keresik.

A Budapesti Rendőrfőkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a fényképeken látható ékszert felismeri vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, a 01150/1198/2020.bü. ügyszámra hivatkozva akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam