1 embercsempész és 6 illegális migráns

2021. 07. 26., h - 10:00
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a 8-as számú főúton, Ajka-Bakonygyepes külterületén fogták el őket.

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján a 8-as számú főút 84. kilométerszelvényében, Ajka-Bakonygyepes közelében állítottak meg egy román honosságú autót 2021. július 26-én 8 óra 37 perc körül, amit egy 26 éves román férfi vezetett.

Az Ausztria felé haladó gépkocsiban a sofőrön kívül hat személy utazott. Utóbbiak jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, mindannyian afgán állampolgárnak vallották magukat.

A járművezetőt előállították, vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indul eljárás. A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

migráns


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam