11 illegális migránst akart Ausztriába juttatni egy román sofőr

2020. 08. 23., v - 08:06
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A járművezetővel szemben embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indul eljárás.

A rendőrök - négy megyére kiterjedő akció keretében - a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának információi alapján állítottak meg egy román honosságú gépkocsit 2020. augusztus 23-án 7 óra 40 perckor, az M1-es autópálya 107. kilométerszelvényében, Győr térségében. Az Ausztria irányába haladó járműben a sofőrön kívül, további tizenegy, magukat afgán és szír állampolgárnak valló férfiak utaztak.

A gépkocsi utasai magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőrt és a külföldieket elfogták, előállításuk a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra jelenleg folyamatban van.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetővel szemben embercsempészés bűntette miatt eljárás indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam