2 embercsempész és 12 migráns

2020. 01. 17., p - 20:41
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A Komárom-Esztergom megyei rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében ellenőrizték az ukrán honosságú járművet.

A Komárom Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei 2020. január 17-én 18 órakor az M1-es autópályán a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság információi alapján ellenőriztek egy ukrán honosságú gépjárművet. A jármű Ausztria irányába haladt, amikor a rendőrök megállították Tata térségében. Abban egy ukrán és egy ukrán-román állampolgáron kívül még nyolc fő iraki és négy fő, magát szír állampolgárnak valló személy utazott. A rendőrök őket a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. Az iraki és szír illegális migránsok nem tudták hitelt érdemlően igazolni Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat. Meghallgatásukat követően a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az ukrán és az ukrán-román férfi elszámoltatása folyamatban van.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a rendőrök

Érvényes vezetői engedély és a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül közlekedett a gépjárművel a 19 éves nógrádmegyeri férfi.

 

Szemmel ténylegesen meglátták

Hiába próbált elsunnyogni a szigetszentmiklósi rendőrök elől, elfogták azt az 57 éves férfit, aki az eltiltás hatálya alatt vezetett járművet.

 

Lopás, rablás, végül őrizet

A kiskunhalasi nyomozók egy napon belül elfogták a fiatalt, aki a gyanú szerint legalább négy bűncselekménnyel gyanúsítható.