20 illegális migráns és 1 embercsempész rendőrkézen

2021. 08. 26., cs - 02:19
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a 8-as számú főúton, Városlőd külterületén fogták el őket.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján a rendőrök 2021. augusztus 26-án 0 óra 33 perckor a 8-as számú főút 74. kilométerszelvényében, Városlőd külterületén állítottak meg egy osztrák rendszámú kistehergépkocsit, melyet egy 40 éves albán férfi vezetett.

A járműben a sofőrön kívül húsz illegális migráns utazott. Utóbbiak jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat.

A sofőrt előállították, vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás. A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a rendőrök

Érvényes vezetői engedély és a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül közlekedett a gépjárművel a 19 éves nógrádmegyeri férfi.

 

Szemmel ténylegesen meglátták

Hiába próbált elsunnyogni a szigetszentmiklósi rendőrök elől, elfogták azt az 57 éves férfit, aki az eltiltás hatálya alatt vezetett járművet.

 

Lopás, rablás, végül őrizet

A kiskunhalasi nyomozók egy napon belül elfogták a fiatalt, aki a gyanú szerint legalább négy bűncselekménnyel gyanúsítható.