24 embert fogtak el a rendőrök

2020. 11. 11., sze - 00:41
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A két moldáv sofőrrel és román társukkal szemben embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás, akik 21 migránsnak nyújtottak segítséget az országhatár illegális átlépésében.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály információja alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a Fejér megyei rendőrökkel együttműködve 2020. november 10-én 23 óra 30 perckor egy magyar vámrendszámos személygépkocsit ellenőriztek az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán, a 34-es kilométerszelvényében. A személygépkocsiban a moldáv illetőségű gépjárművezetőn kívül további hét, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

Az autó utasai személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a sofőrrel együtt a rendőrök elfogták, és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. Az embercsempésszel és migránsokkal szemben az intézkedések folyamatban vannak.

A Dabasi Autópálya Alosztály munkatársai 2020. november 10-én 23 óra 35 perckor az M0-ás autóút egyik pihenőjénél igazoltattak egy járművet a Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján.

Az ellenőrzés során a járműben tartózkodó 14 férfi szír állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni a rendőröknek, ezért a moldáv sofőrt és román társát embercsempészés gyanújával, 14 utasát tiltott határátlépés miatt állítják elő a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra.  


Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ismerősétől lopott

Az oroszlányi rendőrök néhány órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.

 

Tragédia a 6-s főúton

Egy ember meghalt, amikor személyautó ütközött tehergépkocsival a főút Ercsi és Érd közötti szakaszán.