24 illegális migráns és 2 embercsempész rendőrkézen

2021. 10. 28., cs - 10:04
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A 8312-es számú úton, Gicnél ellenőrizték őket.

A 22 éves fiatalember egy bolgár honosságú tehergépkocsival szállított 24 illegális migránst, amikor 2021. október 28-án 6 óra 40 perckor ellenőrzés alá vonták a rendőrök. Az egyenruhások egy 19 éves, szintén bolgár honosságú személygépkocsival közlekedő férfit is intézkedés alá vontak.

A magukat szír állampolgárnak valló migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért őket – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik a biztonsági határzárhoz, míg a két bolgár férfi ellen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megfogva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás egy román sofőr ellen, aki nyolc migránsnak nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

A checklista első pontja: Ajtót bezárni! …hogy más ne feküdjön az ágyába!

Nem fér hozzá kétség, hogy a kertkaput, bejárati ajtót zárni kell! Figyelemre int az a tiszaújvárosi eset, amikor egy nő befeküdt egy másik család ágyába. Bizonyára minden kétséget eloszlat az az eset, ami Szerencsen történt, egy férfi besurrant a házba és az alvó sértett feje mellől elemelt egy telefont!