24 órán belül a második embercsempész került rendőrkézre

2020. 02. 13., cs - 08:52
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Nyolc illegális migránst szállított az autóban a szerb sofőr, a győri rendőrök elfogták őket.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei - négy megyére kiterjedő akció keretében - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály információi alapján ellenőriztek egy szerb honosságú, Opel Astra típusú személygépkocsit, 2020. február 13-án 6 óra 45 perckor. Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győr külterületén megállított járműben a sofőrön kívül további nyolc – magát szír állampolgárnak valló – férfi utazott.

A gépkocsi utasai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a szerb sofőrrel együtt elfogták, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A szerb sofőr elszámoltatása folyamatban van.

illegális migránsok 0213

illegális migránsok2 0213


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Járvány idején sem ússzák meg

Az V. és a XIII. kerületi rendőrök a héten több betöréses lopás gyanúsítottját fogták el. A rendőrség a veszélyhelyzet mellett továbbra is ugyanolyan figyelmet fordít a közterületek nyugalmára és a bűncselekmények felderítésére, megelőzésére.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.