26-an feltartóztatva

2021. 12. 07., k - 05:37
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök egy zárt furgonban találták meg a migránsokat, a jármű sofőrje elmenekült a helyszínről.

Sopronkövesd külterületén, a határátlépési pont előtt akartak a rendőrök megállítani ellenőrzés céljából egy Iveco típusú zárt furgont 2021. december 6-án 22 óra 20 perckor. A jármű sofőrje az intézkedés megkezdése előtt megállt, kiugrott a kocsiból és a közeli erdőbe menekült. A furgon átvizsgálásakor a járőrök 26, magukat szír állampolgárnak valló utast találtak, akik személyazonosságukat és magyarországi jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták. Az egyenruhások a migránsokat beszállították a soproni gyűjtőpontra, majd őket – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempész felkutatása folyamatban van.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy órán belül kattant a bilincs

A feltételezett elkövetőket rövid időn belül elfogták a debreceni rendőrök. Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatt indult eljárás velük szemben.

 

Vádemelési javaslat a bűnszervezet vezetője ellen

Az Egyesült Királyságban élő irányító személy és a magyarországi csoport tagjai az „unokázós-csalás” módszerével 2020. április 3-16. között összesen hat nyugdíjast tévesztettek meg. A szekszárdi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

24 óra

A rendőrök azonosítottak, majd elfogtak egy 31 éves férfit, aki egy késsel többször megszúrta szerelmi riválisát Szegeden.