30 feltartóztatás és 40 megakadályozás

2019. 11. 20., sze - 05:59
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Gyalog és kamionban érkeztek a csoportok.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2019. november 20-án 0 óra 5 perc és 2 óra 25 perc között Hercegszántó közigazgatási területén három esetben összesen 27 külföldit tartóztattak fel, akik szír, palesztin és iraki állampolgárnak vallották magukat.

Tompa Közúti Határátkelőhelyen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreinek jelzése alapján a rendőrök 5 óra 35 perckor egy belépő kamion rakterében elbújva három külföldi férfit találtak, akik afgán állampolgárnak vallották magukat.

A szolgálatban lévő állomány 3 óra 8 perckor 40 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mindenét elvették

A rendőrök őrizetbe vették, majd kezdeményezték a letartóztatását annak a három siklósi lakosnak, akik egy 80 éves nőt akaratában, mozgásában korlátoztak, és felélték a vagyonát.