30 feltartóztatás és 40 megakadályozás

2019. 11. 20., sze - 05:59
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Gyalog és kamionban érkeztek a csoportok.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2019. november 20-án 0 óra 5 perc és 2 óra 25 perc között Hercegszántó közigazgatási területén három esetben összesen 27 külföldit tartóztattak fel, akik szír, palesztin és iraki állampolgárnak vallották magukat.

Tompa Közúti Határátkelőhelyen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreinek jelzése alapján a rendőrök 5 óra 35 perckor egy belépő kamion rakterében elbújva három külföldi férfit találtak, akik afgán állampolgárnak vallották magukat.

A szolgálatban lévő állomány 3 óra 8 perckor 40 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Tompánál két illegális migráns jogellenesen próbált meg bejutni az ország területére.

 

Határsértő egy kamion alvázán

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Határsértők egy észak-macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.