A gyanú: embercsempészés

2019. 05. 19., v - 01:37
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Békés megyében a rendőrök leállítottak és ellenőriztek egy személygépkocsit, amelyben négy pakisztáni férfi utazott. Egyiküknek nincs olyan tartózkodási engedélye, amellyel jogszerűen tartózkodhatna Magyarországon.

Békés megyében, Dombegyház határában, 2019. május 18-án 23 óra előtt 5 perccel egy szabadnapos határrendész felfigyelt egy egyedül gyalogló férfira. Tíz perccel korábban a battonyai közúti határátkelőhelyen belépésre jelentkezett egy olasz honosságú személygépkocsi, amelyben a vezetővel együtt három férfi ült. Mindhárman rendelkeznek érvényes pakisztáni útlevéllel és olyan tartózkodási engedéllyel, amellyel jogszerűen átléphették az államhatárt. Az átkelőhelytől a személygépkocsival Dombegyház felé mentek, ahol az egyedül gyalogló férfi is beült az autóba. Ő is rendelkezett érvényes pakisztáni útlevéllel, de a tartózkodási engedélye a Magyarországon való tartózkodásra nem jogosítja fel. A magyar–román államhatárt illegálisan lépte át és a gyanú szerint a határátkelőhelyen Magyarországra érkezett társaival utazott volna tovább. A négy férfit a rendőrök a Battonya Határrendészeti Kirendeltségen meghallgatják és vizsgálják a történteket.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rablás miatt őrizetben

A rendőrök pár órán belül elfogták azt a 19 éves helyi férfit, aki kirabolt egy másik férfit Pécsett.

 

Határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.