A motortérben bújtak meg

2019. 07. 29., h - 18:35
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

Egy autóbusz vezetője 2019. július 29-én 14 óra körül a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen jelentkezett belépésre. Ezt követően műszaki hibát észlelt, és a lehető legrövidebb időn belül megállt. A motorteret átvizsgálva két megbújt személyt talált, így azonnal értesítette a rendőrséget. A járőrök a férfiakat igazoltatták, melynek során egyikük szír, míg társa algír állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyolc szír határsértő Mórahalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba nyolc migráns Mórahalom közelében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Öt szír határsértő Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Kiszombor közelében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.