A nyomozók két török férfit vettek őrizetbe embercsempészés gyanújával

2020. 08. 07., p - 12:28
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kamionsofőrök segítséget nyújtottak az illegális migránsoknak abban, hogy jogellenesen Nyugat-Európába jussanak.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetének gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

2020. augusztus 6-án kora délután Lajosmizse külterületén, egy parkoló kamion rakteréből több személyt láttak kiugrani és elszaladni. A jármű közelében a járőrök 23 külföldit tartóztattak fel. A kamion sofőrjét a rendőrök elállították és gyanúsítottként kihallgatták, mivel a beszerzett adatok szerint a 46 éves török férfi segítséget nyújtott az illegális migránsoknak abban, hogy ők jogellenesen Nyugat-Európába jussanak.

A terepkutatás során az egyenruhások 19 óra 40 perckor további 15 főt tartóztattak fel a helyszín közelében.

A nyomozás során kiderült, hogy az összesen 38 külföldit két jármű szállította. A másik, migránsokat szállító kamiont a rendőrök rendszám alapján azonosították, és a Dabasi Rendőrkapitányság munkatársai Pest megyében intézkedés alá vonták. A kamiont vezető 55 éves szintén török férfit embercsempészéssel gyanúsítják a nyomozók.

A két sofőrt a rendőrök őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

A magukat szír állampolgárnak valló illegális migránsokat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a garázda

A tatai rendőrök garázdaság miatt vették őrizetbe azt a 38 éves férfit, aki agresszív magatartásával másokban riadalmat keltett.