Afgán határsértők elfogása Tiszaszentmártonban

2018. 05. 09., sze - 11:12
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A külföldiek a Tisza folyón keltek át illegálisan úszógumikkal. Két embert elsodort a folyó, később az egyenruhások találtak rájuk.

A Záhonyi Rendőrkapitányság munkatársai elfogtak tíz külföldi határsértőt, köztük hét férfit és három nőt 2018. május 9-én 5 óra 30 perckor Tiszaszentmártonban. Elfogásuk helyszínén a rendőröknek elmondták, hogy Ukrajnából a Tisza folyón keltek át összekötött úszógumik segítségével, de kettő elszabadult és így ketten közülük eltűntek, a folyó elsodorta őket. A rendőrök haladéktalanul megkezdték a két eltűnt személy felkutatását. A folyón csónakokkal, illetve a parton is megkezdték a kutatást, amiben együttműködtek a Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai. A vizet csónakból fürkésző egyenruhások rövid időn belül rátaláltak a folyó egyik partján, magyar oldalon egy 10 éves fiúra, akinek az ijedtségen túl nem esett baja. Röviddel ezután a másik keresett személyt is megtalálták, a 25 éves férfi ukrán oldalon, a folyóban állva várta a segítségére sietőket.

A Magyarország területére illegálisan, a zöld határon át érkezett külföldiekkel szemben a Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást folytat.            


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tíz határsértőt fogtak el a rendőrök Békés megyében

A külföldiek iraki állampolgárnak mondták magukat, de személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök előállítják őket a Battonyai Határrendészeti Kirendeltségre.