Afgán határsértők elfogása Tiszaszentmártonban

2018. 05. 09., sze - 11:12
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A külföldiek a Tisza folyón keltek át illegálisan úszógumikkal. Két embert elsodort a folyó, később az egyenruhások találtak rájuk.

A Záhonyi Rendőrkapitányság munkatársai elfogtak tíz külföldi határsértőt, köztük hét férfit és három nőt 2018. május 9-én 5 óra 30 perckor Tiszaszentmártonban. Elfogásuk helyszínén a rendőröknek elmondták, hogy Ukrajnából a Tisza folyón keltek át összekötött úszógumik segítségével, de kettő elszabadult és így ketten közülük eltűntek, a folyó elsodorta őket. A rendőrök haladéktalanul megkezdték a két eltűnt személy felkutatását. A folyón csónakokkal, illetve a parton is megkezdték a kutatást, amiben együttműködtek a Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai. A vizet csónakból fürkésző egyenruhások rövid időn belül rátaláltak a folyó egyik partján, magyar oldalon egy 10 éves fiúra, akinek az ijedtségen túl nem esett baja. Röviddel ezután a másik keresett személyt is megtalálták, a 25 éves férfi ukrán oldalon, a folyóban állva várta a segítségére sietőket.

A Magyarország területére illegálisan, a zöld határon át érkezett külföldiekkel szemben a Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást folytat.            


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kilenc illegális migráns

A Bács-Kiskun megyében feltartóztatott külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére.

 

Háromszor elfogott díler

Kábítószerrel kereskedett, betört, a letartóztatása előtt levágta a lábáról a nyomkövetőt, utána pedig megszökött a XIX. kerületi zsaruk elől. F. Mihály Sándor nem jutott messzire, immár letartóztatták, a bajkeverésnek részéről egy időre vége.

 

Nem messze a Balatontól

A somogyi dombvidéken a nagyjából 4500 lelkes város a 24 települést felölelő járás és egyben a vonzáskörzet központja. A környék rendjére a Tabi Rendőrőrs ügyel. Tabbal együtt 13 ezer főnyi lakosság napi közbiztonságáról kell gondoskodniuk, rájuk hárul ügyes-bajos dolgaik, hatóságot érintő problémáik rendezése.

 

Az év rendőrei

Idén is elismerték az év rend­őrei munkáját, és kihirdették, kik kapnak Bátorságért érdemjelet. Az elismerések többségét később vehetik át személyesen Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminisztertől a díjazott zsaruk.