Albán és magyar embercsempészek

2019. 12. 16., h - 08:38
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Bács-Kiskun megyében újabb két embercsempészt fogtak el a rendőrök.

A Tompa Közúti Határátkelőhelyen 2019. december 15-én 6 órakor két albán férfi belépésre jelentkezett egy albán rendszámú gépjárművel. Az ellenőrzés során kiderült, hogy az utas által ellenőrzésre átadott albán útlevél más nevére volt kiállítva.

Ezen felül az is kiderült, hogy a sofőr pénzért adta oda a más nevére szóló úti okmányt társának, akit ezzel a módszerrel akart Magyarországon keresztül Nyugat-Európába juttatni.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés miatt - őrizetbe vétele mellett - indított eljárást a járművet vezető személlyel szemben. Az utast - aki ellen Németország és Görögország is beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el - a szükséges nyomozati cselekmények végrehajtása után, kiutasításra került Magyarország területéről.

 

Még aznap este Sárhát közigazgatási területén ellenőriztek a rendőrök egy magyar rendszámú Skoda Octavia-t, amelyet Sz. László vezetett. Az autóban utazott még Gy. Máté, valamint 3 szír férfi. A külföldiek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a magyar állampolgárokkal szemben.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A nyomozók előterjesztést tesznek az embercsempészek letartóztatásának indítványozására.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a tegnapi napon további két ügyben indított embercsempészés bűntett miatt eljárást. Ezekről az esetekről bővebben itt olvashatnak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Magára hagyott egy sérültet, a rendőrök megtalálták

Személygépkocsi sodort el egy gyalogost Mezőkovácsháza közelében. Az autó vezetője nem állt meg, elhajtott. A rendőrök egy összetört tükörhátlap alapján azonosították a járművet és annak vezetőjét. Az ügy vizsgálata befejeződött.