Átadták a rendőrök a Baranyában elfogott határsértőket

2020. 06. 05., p - 08:58
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A magyar rendőrök átadták a horvát hatóságoknak a korábban Siklós térségében elfogott illegális migránsokat.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, négy határsértőt fogtak el a rendőrök 2020. június 4-én 9 óra 35 perckor Siklós térségében. A Horvátországból illegálisan érkezett férfiakból álló csoport tagjai szír állampolgároknak vallották magukat. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A rendőrök a migránsokat előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, majd meghallgatásukat követően a mai napon 8 órakor a hatályos visszafogadási egyezmény alapján átadták a horvát hatóságoknak. ​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos előzés a Tisza-hídon

Egy motoros előzésközben nekihajtott egy autónak a Tisza-hídon, Tiszaújváros és Polgár között. A motorkerékpár utasa a helyszínen az életét veszítette.

 

Kamion alvázára kapaszkodott fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Határsértők Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.