Átadták a rendőrök a Penészlek közelében elfogott eritreai határsértőket

2020. 02. 22., szo - 18:20
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A román határőrizeti szerv munkatársai a vállaji közúti határátkelőhelyen átvették az illegális migránsokat.

A Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség munkatársai 2020. február 21-én 9 óra 18 perckor Penészlek és Fülöp között elfogtak négy határsértőt. A magukat eritreai állampolgárnak valló két férfi és két nő okmányokkal nem rendelkezett, és Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat sem tudták igazolni. A rendőrök a határsértőket idegenrendészeti eljárás lefolytatása céljából a határrendészeti kirendeltségre előállították, és megállapították, hogy Románia felől illegálisan léptek be Magyarország területére. A külföldieket a rendőrök 2020. február 22-én a vállaji közúti határátkelőhelyen átadták a román határőrizeti szerv munkatársainak.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Járvány idején sem ússzák meg

Az V. és a XIII. kerületi rendőrök a héten több betöréses lopás gyanúsítottját fogták el. A rendőrség a veszélyhelyzet mellett továbbra is ugyanolyan figyelmet fordít a közterületek nyugalmára és a bűncselekmények felderítésére, megelőzésére.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.