Átadták az afgán migránsokat az ukrán hatóságoknak

2019. 08. 15., cs - 05:18
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Személykereső és nyomkövető szolgálati kutya talált rá a tiltott határsértőkre.

A Barabási Határrendészeti Kirendeltség és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai közösen 2019. augusztus 14-én 5 óra 10 perckor Beregdaróc és Gelénes között elfogtak öt határsértőt. A rendőrök munkáját nyugdíjba vonulása előtti utolsó bevetésén a Pedró hívónevű személykereső szolgálati kutya, és hűséges társa, a Red hívónevű nyomkövető kutya segítette, akik azonnal szagot fogtak, és megtalálták azt a helyet, ahol az illegális migránsok rejtőzködtek.

Az intézkedés alatt a magukat afgán állampolgároknak valló személyek, köztük három nő és két férfi, érvényes úti okmányokkal nem rendelkeztek, és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét sem tudták igazolni. A rendőrök az illegális migránsokat a határrendészeti kirendeltségre előállították, és velük szemben idegenrendészeti eljárást folytattak le, amelynek keretében megállapították, hogy Magyarország államhatárát jogellenesen lépték át. A határsértőket Magyarország területéről kiutasították, és 2019. augusztus 14-én 21 óra 45 perckor átadták az ukrán határőrizeti szerv képviselőinek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Bukovszki József

A Komáromi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a 74 éves férfi eltűnése ügyében.

 

Árokba lökte a motorost

A 31-es számú főúton történt balesetben megsérült motorosnak a Készenléti Rendőrség szolgálaton kívüli munkatársa segített.  

 

Siklóernyős zuhant le

Iszkaszentgyörgy mellett zuhant le egy mezőgazdasági földterületre a siklóernyős.

 

Maszkot viselt a szeméremsértő

A XXII. kerületi rendőrök keresik azt a férfit, aki a gyanú szerint egy fiatal lány előtt szeméremsértő módon viselkedett.