Átadták az afgán migránsokat az ukrán hatóságoknak

2019. 08. 15., cs - 05:18
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Személykereső és nyomkövető szolgálati kutya talált rá a tiltott határsértőkre.

A Barabási Határrendészeti Kirendeltség és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai közösen 2019. augusztus 14-én 5 óra 10 perckor Beregdaróc és Gelénes között elfogtak öt határsértőt. A rendőrök munkáját nyugdíjba vonulása előtti utolsó bevetésén a Pedró hívónevű személykereső szolgálati kutya, és hűséges társa, a Red hívónevű nyomkövető kutya segítette, akik azonnal szagot fogtak, és megtalálták azt a helyet, ahol az illegális migránsok rejtőzködtek.

Az intézkedés alatt a magukat afgán állampolgároknak valló személyek, köztük három nő és két férfi, érvényes úti okmányokkal nem rendelkeztek, és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét sem tudták igazolni. A rendőrök az illegális migránsokat a határrendészeti kirendeltségre előállították, és velük szemben idegenrendészeti eljárást folytattak le, amelynek keretében megállapították, hogy Magyarország államhatárát jogellenesen lépték át. A határsértőket Magyarország területéről kiutasították, és 2019. augusztus 14-én 21 óra 45 perckor átadták az ukrán határőrizeti szerv képviselőinek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bekerített kerítők

Prostitúciós tevékenységet végeztetett fiatalkorú lányokkal két férfi Pécsett.

 

Rocky megmentése

A szabadnapos Petneházi Kitti őrmester, az V. Kerületi Rendőrkapitányság járőre a 20-as buszról szállt le a Damjanich utcánál január 1-én.

 

A szűrések fontossága

Miután a kutyakölyök túl van a kötelező és ajánlott védőoltásokon, az idő előrehaladtával néhány szűrést is érdemes elvégeztetni.